Olen opiskelija ja aikani on usein aika kortilla, viikolla päivät on usein aika täynnä ohjelmaa ja tekemistä mutta viikonloput yritän parhaani mukaan pyhittää rentoutumiselle ja voimien keräämiselle. Tänään tein kana-riisi-kasvispataa. Se on hyvin helppo ja nopeakin jos käyttää parboil-riisiä kuten Uncle Ben's. Itse käytin tällä kertaa Pirkan tummaa pitkäjyväistä riisiä. Olen tarkoituksella alkanut siirtymään vaaleasta tummaan riisiin ja makaroniin niiden terveellisyyden ja herkullisen maun vuoksi. Tummat makaronit ja riisit vaativat pidemmän kypsymisajan, mutta ehkäpä sen kestää kun tietää että herkullista ruokaa on tiedossa :) Äidilläni on kasvimaa-harrastus ja joskus saan sitä kautta itsekasvatettuja perunoita, porkkanoita, marjoja yms. Käytin tähän äidiltäni saatuja herkullisia multaporkkanoita, niitä ei ole yksikään kaupan porkkana voittanut...:)
Tarvikkeet kana-riisi-kasvispataan:
5 kpl pieniä porkkanoita
1 keskikokoinen sipuli
Noin 2 dl tummaa riisiä
Currya, paprikajauhetta, mustapippuria. cayennepippuria
300g marinoituja broilerisuikaleita
Öljyä
Vettä
1 Kasvisliemikuutio
1 ps herne-maissi-paprikaa
400g tomaattimurskaa
Ohjeet:
1. Ensimmäiseksi kuori ja paloittele porkkana, sitten kuori sipuli ja silppua se pieneksi silpuksi, mutta lopeta siinä viimeistään vaiheessa kun alkaa itkettämään :)
2. Kuumenna kattilassa öljyä. Kun öljy on kuumaa, lisää sipuli, porkkanat, riisi ja mausteet.
3. Kuumenna riisiä öljyssä ja mausteissa hetken aikaa ja pyörittele seosta samalla.
4. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Vettä saa olla aika reilusti koska riisi imee sitä itseensä. Anna kiehua kannen alla siihen asti kunnes riisi on lähes kypsää ja ylimääräinen vesi on haihtunut. Lisää pussillinen herne-maissi-paprikaa ja purkki tomaattimurskaa ja anna kiehahtaa kunnolla.
5. Kypsennä pataa ilman kantta kunnes riisi on kypsää ja liika neste haihtunut mutta ei liikaa, sillä pata saa olla hieman kosteaa.
6. Tarkista maku ja nauti.
sunnuntai, 28. helmikuu 2010
Kommentit